77931a188338dca1f439625e5ahl.jpg
IMG_4474.JPG
Vítám Vás na mých stránkách věnované zvířatům, zejména psům....

Káně lesní

Je přibližně stejně velká jako jestřáb, se kterým bývá taktéž často zaměňována. Je to zavalitý pták dlouhý 51 až 56 cm. Rozpětí křídel je 117 až 137 cm. Samice je vždy o něco větší než samec.
Káně lesní je denní dravec. Jeho hlavní potravou jsou především hraboši, kteří tvoří hlavní část jeho jídelníčku. Nepohrdne ani jinými hlodavci, v nouzi uloví i ještěrku, nebo dá za vděk hmyzu.
Samice snese 2 až 4 nazelenalá, hnědě kropenatá vejce na kterých se v sezení střídá se samcem. Po 28 až 31 se líhnou mláďata.

Na obloze poznáme káně podle širokých křídel, krátkého ocasu a poněkud "těžkopádného" letu.
IMG_4407.JPG
IMG_4408.JPG
IMG_4409.JPG
Toto je zápatí Vašich stránek. Text můžete změnit v administraci v 'Nastavení stránek'.
IMG_3576.JPG
IMG_3748.JPG
IMG_3613.JPG
IMG_3910.JPG
IMG_4212.JPG
IMG_4241.JPG
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one